news

SANNA MAJANDER – HANNA PERÄKYLÄ – ULLA SINKKONEN

Ulottuvuuksia    / Porvoon Taidehalli 31.5. – 4.8.2019

Ulottuvuuksia – näyttely tutkii tekstiilitaiteen keinoin käsillä tekemisen, tuntemisen ja hiljaisuuden tematiikkaa, sekä piirtämisen, kerroksellisuuden ja muodon moninaisuutta.

Langoin ja kolmiulotteisin rakentein luotu viiva sekoittuu tilaan milloin kevein neulan pistoin, milloin linjaan pakotettuna, nauloin pingotettuna tai tilansa vallanneena veistoksena. Henkäyksen keveät pistot vanhalla pellavakankaalla vaihtuvat jättimäiseen, kolmiuotteiseen viivapiirustukseen ja tekstuuriin yllättävillä materiaaleilla, luoden vuoropuhelua keveyden ja raskauden, haurauden ja vahvan välille.

Majanderia, Sinkkosta ja Peräkylää yhdistää teosten kolmiulotteisuus, veistoksellisuus, hiljaisuus ja usein hidas, meditatiivinen työskentelytapa. Heitä kiinnostaa perinteisten tekstiilitekniikoiden venyttäminen nykytaiteen kontekstissa, materiaalien moninainen käyttö.

Sanna Majander ja Ulla Sinkkonen ovat pitäneet lukuisia yhteisnäyttelyitä; kolmikolle näyttely Porvoon Taidehallissa on ensimmäinen. Taiteilijat työskentelevät tahoillaan Kouvolan alueella.

Näyttelyä on tukenut Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö

__________________

Lisätietoja

Sanna Majander

https://www.finnishdesigners.fi/portfolio/sanna.majander
https://www.instagram.com/sannamajander/

Ulla Sinkkonen
http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/ulla.sinkkonen
https://www.instagram.com/ulla.sinkkonen/

Hanna Peräkylä   A study for a (uni)form – drawing with threads

24.4. – 18.5.2019 Galleria Aarni, Espoo

Avajaiset tiistaina 23.4. klo 17.00-19.00

Taiteilijatapaaminen ja kaikille avoin kirjansidontatyöpaja la 18.5. klo 13-15

Hanna Peräkylän näyttely ”A study for a (uni)form – drawing with threads” käsittelee yltäkylläisyyttä, keskeneräisyyttä ja kuria. Teoskokonaisuus koostuu abstrakteista tekstiiliteoksista ja käsin sidotuista kirjoista, joiden pohjana ovat uusiokäytetyt tekstiilit, pääosin vanhat vaatteet ja lakanat, paperi sekä polkupyörän sisäkumi. Materiaaleja on käsitelty maalaten, piirtäen, ommellen, kirjoen, sekä naulaten.

Hanna Peräkylä on työskennellyt tekstiili-ja kuvataiteen parissa aktiivisesti vuodesta 2009 alkaen. Hänen teoksensa ovat käsitelleet kulutuksen, tallentamisen, muistamisen ja ihmisen materiaalisuhteen teemoja. Teoksille on ominaista erilaisten tekstiilien moninainen uusiokäyttö, vahva materiaalin tuntu ja veistoksellisuus. Tekstiileissä näkyvät käytön jättämät kulumat, kerroksellisen tekoprosessin jäljet, materiaaliin piiloutuneet merkitykset ja niihin tallentuneet tarinat tuovat teoksiin oman historiansa. Viime vuosina Peräkylä on pyrkinyt kohti yhä vähäisempää lisätyn maalin käyttöä, materiaalien hyväksymistä sellaisinaan.

Peräkylä (s.1984) on valmistunut Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2013 tekstiilitaiteen maisteriksi. Hän suoritti osan opinnoistaan Namibiassa, Namibian yliopiston taideosastolla (syyslukukausi 2007, BA) sekä Unkarissa (Moholy-Nagy university of Art and Design Budapest, kevätlukukausi 2012, MA).
Peräkylän teoksia on Kouvolan taidemuseo Poikilon, Taidekeskus Salmelan, Mäntyharjunkunnan, Viipurin taiteilija-ateljeen ja Namibian Yliopiston kokoelmissa. Hän on Kouvolan taiteilijaseura KOUTA:n, Ornamon ja TEXO:n jäsen. Peräkylä asuu ja työskentelee Voikkaalla.

http://www.espoonkuvataiteilijat.fi/hannaperakyla

____________________________________________________________

Kymenlaakson Opiston valokuvauslinjan 1999-2019 juhlanäyttely Kuusankoskitalon galleriassa.

4.- 27.2.2019

Avoinna
Ma – Pe 11-19
La – Su 12 – 18

________________________________________

Upcoming exhibitions:

February 2019

Art Centre ITÄ, Lappeenranta
Kouvola Artist association ex-change, group exhibition

Art gallery Kuusankoskitalo, Kuusankoski
KYKA Photography department 20-years anniversary group exhibition

April 2019 Gallery Aarni, Espoo (solo)

June-July  2019 Porvoo Art Hall
(together with Sanna Majander and Ulla Sinkkonen)

September 2019 Gallery Kipinä, Lahti (solo)

2020
Kouta ry. / Kouvola Artist association 10-years anniversary group exhibition
Kouvola Art museum Poikilo