A study for a (uni)form / Galleria Pato

Hanna Peräkylä

A study for a (uni)form / tekstiiliteoksia / 6.-27.5.2018

Galleria Pato, Taideruukki Kuusankoski

Kyminväylä 2 F, Kymin Ruukki, Kuusankoski
Avoinna ti-pe 11-17
la-su 12-17
Vapaa pääsy

__________

Line dry
2018
58 cm x 60 cm
Uusiokäytetyt tekstiilit,
naulat, öljyväri

Hanna Peräkylän näyttely A study for a (uni)form koostui maalauksista ja tekstiiliteoksista.

Näyttelykokonaisuus jatkoi Peräkylän tutkimusta vaatteiden ja arkisten kodintekstiilien kulutuksen, arvostuksen ja unohduksen tiimoilta. Teoksien taustalla oli pyrkimys käsitellä yltäkylläisyyttä hyvin niukan visuaaliseen ilmaisun kautta.

Teoksien materiaaleina ovat uusiokäytetyt tekstiilit, pääosin vaatteet ja vanhat lakanat. Tekstiilejä on käsitelty maalaten, ommellen ja kirjoen, uusimmissa töissä maalaukset rakentuvat myös naulaten. Peräkylä hyödyntää tekstiilien valmista väriä, kulumia, materiaalin tuntua ja kerroksellisuutta; maalauspinnan kolmiulotteisia mahdollisuuksia. Taiteilijan tavoitteena on pyrkiä kohti yhä minimaalisempaa lisätyn maalin käyttöä, tekstiilien hyödyntämistä sellaisinaan.

Näyttelyä tuki Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö ja Greta ja William Lehtisen säätiö.

______________________________________________________________